søndag 18. september 2011

Prokrastinering

Jeg skal lese i helgene. Hverdagene er alt for travle med lederjobb, kor og styreverv, tenåringsbarn og transportetapper, stevner, konserter og skole-hjem-samarbeid.

Jeg holder på med deltidsstudier i juss og økonomi. Eksamen blir i november for begge emnene. Litteraturlisten er klar og detaljert, litteraturen et anskaffet, merket med mine navnelapper og stablet opp på nattbordet.

Jeg har lest en av bøkene. Den tynneste. Den som skal omtales på den siste studiesamlingen. Resten av bøkene og kompendiene ligger der, med rene, glatte ark og motstand i permen når jeg forsiktig åpner dem, og raskt lukker dem igjen.

Jeg prøver desperat å tro på det jeg skrev i den første oppgaven jeg leverte, et forventningsnotat der jeg entusiastisk skrev om hvordan jeg gledet meg til- og så nytteverdien av hvert sekund av dette studiet.

Nå er det søndag. Jeg har brukt helgen til å drikke vin, sove, øve korsanger, handle med døtrene mine, lage mat, vaske og rydde litt, noen transportetapper, se tv, surfe på nettet og skrive blogginnlegg. Jeg har lest de to siste kapitlene i den tynneste boken, og jeg har skaffet meg oversikt over hva jeg burde ha lest til studiesamlingen i morgen og overmorgen. Det er mer enn det er mulig å lese på så kort tid.

Nå skal jeg snart lage middag og henge opp en klesvask. Og så må jeg gå meg en tur i dag. Resten av helgen skal jeg lese......

1 kommentar:

  1. Det å aldri ha lest det du burde, er en viktig del av studentlivet. Man er ikke student uten den dårlige samvittigheten.

    SvarSlett